Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пълнено зеле по френски

Пълнено зеле по френски

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Пълнено зеле по френски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • зеле - 1 кочан
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сметана - ½ ч.ч. течна
  • бульон - 1 ч.ч. зеленчуков
  • кайма - 500 г свинска
  • масло - 50 г
  • брашно - 3 с.л.
  • индийско орехче - на върха на ножа
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кочанът зеле се сварява за 15 минути и се отцежда. Каймата се поръсва със сол, черен пипер и индийско орехче и се измесва.

Леко се огъват зелевите листа и между тях се слага от каймата. Зелето се завързва с конец, за да се запази формата му. Вари се до омекване на месото, след като зелето се залива с 4 чаши вода, в която се добавят нарязаните лук и морков.

Прави се сос бешамел, като брашното се запържва в маслото до златисто, охлажда се и се добавя горещият бульон. Прецежда се през сито и се смесва със затоплената сметана.

Сосът се посолява, добавя се индийското орехче и се кипва за 2 минути. Зелето се сервира, като се реже на порции и се залива със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: