Начин на приготвяне
Карамелизира се сто грама захар с водата. Докато се карамелизира, се изчистват и нарязват ябълките на тънки полукръгчета.
Нарязва се козунак на резени.
Разбъркват се яйцата и към тях се добавят захарта, канелата, ванилията и ванилената захар. Сместа се разбърква отново и се добавя постепенно прясното мляко. Накрая се разбърква с бакпулвера.
След карамелизиране захарта се изсипва в кръгла тава и върху нея се нареждат ябълките.
Запичат се около 15 минути на предварително загрята на 180 °C фурна.
След това в тавана се нареждат резените козунак и се залива с предварително подготвената смес.
Натискат се, за да попият сместа и се пече около 40 минути на 180 °C.
Оставя се да изстине и се обръща сладкишът с козунак.
Вижте още идеи какво да правите със стар козунак, както и как да направим най-вкусната козуначена торта.