Бакаляо

Ваня СтойчеваВаня Стойчева
Помощник Готвач
542821812
Бакаляо
Снимка: Ваня Стойчева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба треска - 500 г
  • картофи - 500 г
  • лук - 2 глави стар
  • готварска сметана - 200 мл
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства от костите и се нарязва на кубчета.

Картофите се сваряват, в оригиналната рецепта половината са сладки картофи, но аз ползвах само обикновени. Лукът се запържва до златисто, когато е готов към него се добавя рибата и тя се запържва.

В тава се смесват рибата и лука с картофите, овкусява се и се залива с течната сметана.

Запича се на фурна за 20 минути и е готово за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: