Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко варено»Грузинска хашлама от телешко месо

Грузинска хашлама от телешко месо

редакция:
Нина НордНина Норд
Джедай
306272
Грузинска хашлама от телешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • чесън - 4 скилидки
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - ¼ ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се измива, нарязва се на парчета, слага се в тенджера и се залива с 3 литра вряла вода.

След като водата заври, котлонът се намалява, добавя се дафиновият лист и месото се вари 2 часа и половина.

Месото се слага в голяма чиния, поръсва се със сол, черен пипер, нарязан на ситно чесън и нарязани на ситно магданоз и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: