Начин на приготвяне
За сладките дълбока купа си поставяме маслото, което трябва да е меко.
При маслото добавяме пудрата захар, която сме пресяли предварително.
Поставяме по малко от нея и бъркаме с шпатула, за да може да се усвои хубаво.
Можем и да разбъркваме с миксер.
Когато вече е добавена пудрата захар, поставяме и ваниловата захар, олиото, както и царевичното нишесте, което добавяме на порции.
Разбъркваме добре и започваме да си добавяме брашното на порции.
По средата си добавяме и бакпулвера.
Брашното трябва да бъде пресято.
Когато добавим и последното брашно, започваме да месим в купата.
Проверяваме дали е готово, като откъсваме от самото тесто и правим на топче.
Ако не се рони, значи е готово.
Оформяме малки топчета и ги подреждаме в тава, която сме застлали с хартия за печене.
Между всяко една топчица оставяме разстояние.
За да оформим гъбката, ни трябва накрайник за шприц, с който потапяме в какаото поставяме по средата и леко натискаме.
Поставяме готовите сладки гъбки във фурната и печем до готовност.
След като извадим, поръсваме масленките с пудра захар по желание.
Масленки Гъбки за Великден може да сервираме с украса по избор и да наредим до другите великденски сладки.
С тях великденската трапеза ще изглежда пролетна и още по-красива.