Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка дроб чорба в мултикукър

Агнешка дроб чорба в мултикукър

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Агнешка дроб чорба в мултикукър
Снимка: Людмила
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Любимата агнешка чорбичка, приготвена в Мултикукър. Сервирах с допълнително оцет с лют червен пипер, много подхожда на тази чорбичка!"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1 кг
  • пресен лук - 1 връзка
  • див чесън - 10 листа
  • сол
  • черен пипер
  • пресен джоджен
  • чубрица
  • дафинов лист - 1 брой
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • Застройка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • За сервиране
  • оцет - с лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е една любима пролетна гозба, дето днес нямах търпение да приготвя, тъй като имах пресен лук и така любимият див чесън, левурда.

Първо измих агнешкия комплект. След това го сварих в мултикукъра на програма месо.

След края на програмата извадих, охладих и нарязах на средно едро агнешките дреболии. Тук е моментът да вметна, че тази агнешка чорба можете да приготвите и само с черен и бял дроб, а не с комплект, защото не всеки харесва далак, черва, шкембе.

След това трябва да прецените дали ще ползвате бульона, ако е тежък на вкус и аромат. Аз не го ползвам, понякога само част от него. Но днес беше толкова чист и с лек аромат на агнешко, че си го използвах.

Прецедих бульона и към него добавих нарязаните лук, левурда, дреболии, чер пипер, джоджен, дафинов лист, сол и ориза.

Включих отново уреда на програма бял ориз.

След готовност отворих клапана и изпуснах парата. Застроих с яйцето и киселото мляко.

Сервирах с допълнително оцет с лют червен пипер, много подхожда на тази агнешка дроб чорба в мултикукър.

Вкусно е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: