Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Локумки»Бели локумени сладки за Великден

Бели локумени сладки за Великден

Бели локумени сладки за Великден
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Бели локумени сладки за Великден - доза любов!"

Необходими Продукти

  • жива мая - 1 кубче (42 г)
  • мас - 1 ч.ч. свинска
  • оцет - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • брашно - колкото поеме до меко тесто
  • локум - 2 бр.
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка с хладка вода си разтваряме маята, добавяме захарта и оцета и оставяме да втаса.

В съд си слагаме маста и оставяме на стайна температура да се отпусне.

Започваме да смесваме продуктите, като към маста добавяме ванилията и бухналата мая.

Постепенно прибавяме и брашното, което сме пресяли и замесваме меко тесто.

Оставяме за кратко да си почине, а през това време нарязваме локума на малки парчета.

Оформяме топки от тестото, като в средата поставяте по парче локум.

Подреждаме локумките на разстояние от 1 см едно от друго в тавичка.

Поставяме ретро сладките в печката и печем до готовност.

Докато са още горещи, овалваме топките в пудра захар.

Подреждаме и след като са подредени, отново поръсваме белите сладки с пудра захар.

Преди да консумираме, ги оставяме да изстинат нацяло.

Бели локумени сладки за Великден - доза любов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: