Начин на приготвяне
В купичка с хладка вода си разтваряме маята, добавяме захарта и оцета и оставяме да втаса.
В съд си слагаме маста и оставяме на стайна температура да се отпусне.
Започваме да смесваме продуктите, като към маста добавяме ванилията и бухналата мая.
Постепенно прибавяме и брашното, което сме пресяли и замесваме меко тесто.
Оставяме за кратко да си почине, а през това време нарязваме локума на малки парчета.
Оформяме топки от тестото, като в средата поставяте по парче локум.
Подреждаме локумките на разстояние от 1 см едно от друго в тавичка.
Поставяме ретро сладките в печката и печем до готовност.
Докато са още горещи, овалваме топките в пудра захар.
Подреждаме и след като са подредени, отново поръсваме белите сладки с пудра захар.
Преди да консумираме, ги оставяме да изстинат нацяло.
Бели локумени сладки за Великден - доза любов!