Начин на приготвяне
Пресният лук се почиства, измива и нарязва на едро.
Слага се в уок тиган, прибавя се олиото 100 мл и се запържва за 5 мин.
Спанакът листа се измива много добре и се отцежда от водата.
Лападът се измива, почиства от средното жило и се нарязва на едро.
Копривата и киселецът се измиват и отцеждат от водата.
Дивият чесън се измива, почиства от дръжките и нарязва на едро.
След като пресният лук се запържи, се прибавят спанакът, лападът, копривата, киселецът и дивият чесън.
Разбърква се много добре и се запържва 10 мин при периодично разбъркване.
След като се запържат, зелениите се слагат в гевгир, за да се изцедят.
Сиренето се натрошава на ситно в купа.
Прибавят се яйцата и се разбърква много добре.
Прибавят се отцедените зелении и се разбърква.
Бутертестото се оставя на стайна температура, за са омекне.
Всяка кора се разточва и разрязва на две части.
Във всяка част се слага 1/4 от плънката и се навива на руло.
Навитото руло се разрязва по дължина и се усуква, след което се слага в предварително намазана с олио тава. Процедира се така с останалите бутерки със спанак.
Белтъкът се разбърква с олио и се намазват бутерплитките.
Пекат се бутерплитките за Цветница със зелении 50 мин в предварително загрята фурна на 180 °C.