Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Царевичен кейк с мед и сини сливи

Царевичен кейк с мед и сини сливи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Царевичен кейк с мед и сини сливи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10-12 парчета
"Вкусна идея за следобедно хапване, която не би оставила никого безразличен"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 300 г
  • брашно - жълто царевично 150 г
  • брашно - бяло 100 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • сметана - заквасена 240 г
  • вода - топла 80 мл
  • захар - 150 г
  • мед - течен 250 г
  • масло - 100 г + 2 с.л. за намазване
  • яйца - 2 бр.
  • лимонова кора - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180°C. Взема се една тавичка и се намазва с разтопено масло.

Смесват се царевичното брашно, бялото брашно, бакпулверът и солта. 100 грама масло се разтопява и охлажда.

Заквасената сметана се разбива с водата с миксер на ниска скорост. Добавят се захарта, медът, лимоновата кора и маслото. Прибавят се яйцата едно по едно. Постепенно се добавят смесените сухи съставки и тестото се разбърква хубаво.

Сливите се измиват и почистват от костилките. Нарязват се на парчета. Част от тях се слагат тестото и се разбърква хубаво. Сместа се разпределя в тавичката. Останалата част от сливите се подрежда върху тестото.

Кейка се пече 45-50 минути. След като се извади от фурната се оставя напълно да се охлади във формата и тогава се изважда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: