Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Лорански пай с броколи

Лорански пай с броколи

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Лорански пай с броколи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Може и да не сте големи почитатели на броколите, но в този лорански пай с броколи ще се влюбите"

Необходими Продукти

  • брашно - 220 г
  • масло - 50 г
  • вода - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - ½ ч.л.
  • броколи - 300 г
  • домати - 1 бр.
  • извара - 100 г
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се реже на кубчета и се смесва с пресятото брашно. Реже се с нож до образуване на трохи. Добавя се студена вода, 1 яйце и сол и се замесва тесто, което се оставя в хладилника за 20 минути.

В това време се сваряват броколите за около 3-4 минути и се пасират. Доматът се попарва и се обелва. Пасира се и се добавя към броколите. Към тази смес се добавя едно яйце и изварата. Добавя се сол и черен пипер и всичко се разбърква.

В намазана с мазнина тава се разпределя тестото, като се правят стенички. Тестото се набожда с вилица и върху него се разпределя плънката. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал и се пече 25 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: