Лорански пай с пиле

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Лорански пай с пиле1 / 2
06/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г пълнозърнесто
  • масло - 125 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • кашкавал - 200 г
  • сметана - 150 г
  • пилешки гърди - 200 г
  • печурки - 10 бр.
  • лук - 1 глава
  • вода - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се реже на ситно и се смесва с брашното, като се реже с нож. Образуват се трохи, в които се добавя едно яйце, сол и вода. Замесва се тесто и се оставя в хладилника за половин час.

Гъбите и лукът се режат на ситно и се запържват. Пилешкото месо се сварява и се реже на ситно. Добавя се към гъбите и се запържва. Тестото се разпределя в намазана с мазнина тава, като се оформят стенички.

Отгоре се разпределя плънката. Прави се заливка, като се разбъркват с миксер сметаната, две яйца и настърганият кашкавал. С тази смес се залива паят и се пече 40 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Преслава
Преслава
Каква сметана се използва? Заквасена или готварска?
07.08.2014 10:47