Шоколадов кейк с банан и кафе

ВикторияВикторияНовак212
08/06/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 535
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг2.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте кафявата и бялата захар заедно с 150 г масло. Разбъркайте заедно 1 с.л. кафе с ванилията. Сложете смачканите банани, яйцата, киселото мляко и кафето в маслото със захарта и разбийте всичко отново. Смесете с брашното, какаото, содата и солта. Добавете към първата смес бавно. Не разбивайте прекалено.

Начупете по-голямата част от шоколада и ги сложете към сместа. Разбъркайте с ръка. Прехвърлете сместа в намазнена форма за кейк. Печете за 1 час на 180 С. Извадете от фурната и оставете да се охлади за 15 минути. Объркайте и отново оставете да изстине, но напълно.

Разтворете останалото кафе във водата и смесете с останалото масло. Бавно добавете пудрата захар, трябва да се получи кремообразна смес. Намажете кейка отгоре с глазурата. Поръсете с начупения шоколад, който остана. Нарежете и сервирайте.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар