Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пържени филийки»Френч тост от стар козунак

Френч тост от стар козунак

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Френч тост от стар козунак
Снимка: Иван Паунов
1 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
11 мин.
Порции
4
"Френч тост от стар козунак е закуската, която искате всяка събота от прелетта"

Необходими Продукти

  • стар козунак
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • ванилова захар - 20 г
  • канела - 2 г
  • кардамон - 1 зрънце
  • краве масло - за запържване
  • горски плодове
  • кленов сироп - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата заедно със захарта, канелата, смления кардамон, прясното мляко.

Нарязваме козунака на филийки с дебелина от 1 см.

Потапяме ги в сместа и изчакваме леко да омекнат, но не твърде много, за да не се разпаднат.

Загряваме си тиган с краве масло и запържваме филийките от двете страни до златист цвят.

Поднасяме сладките пържени филийки ги с кленов сироп и горски плодове.

Може да ползвате и мед за украсата на френч тост от стар козунак вместо кленов сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: