Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Сочно и крехко агнешко на фурна

Сочно и крехко агнешко на фурна

ОлиОли
Чирак
4655452
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
240 мин.
Порции
6
"Сложете малко самардала на печенето агнешко и ще се изненадате от вкуса"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • пушен червен пипер - 3 с.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • бира - 500 мл.
  • чесън - 7 скилидки
  • Задушени картофи
  • картофи - 2 кг
  • олио - ½ ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • самардала - 1 ч.л.
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете олиото, солта, черния пипер, пушения червен пипер, джоджена, брашното, малко от бирата и разбъркайте хубаво.

Намажете тавичката с олио, сложете агнешкото месо и излейте останалата бира върху него.

Намажете с марината агнешкото от двете страни. Нарежете чесънчето и го поставете върху месото. Сложете алуминиево фолио на тавичката и го сложете да се пече за 1 час на 200°C.

След този час махнете фолиото, полейте месото и го оставете за още 1 час на 150°C.

След като мине вторият час, обърнете печеното агнешко и го печете още час и половина на 150°C.

Докато се пече месото можете да направите едни задушени картофи, които вървят много с агнешкото.

Обелете и нарежете картофите. Сложете олио, картофите и вода колкото да напълни тенджерата до половината и задушете за около 45 минути.

Добавете сол, черен пипер, магданоз, копър, самардала. Не забравяйте да разбърквате периодично вашето сочно и крехко агнешко на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: