Фалшив Кодрит Кадир

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Фалшив Кодрит Кадир
Снимка: Людмила
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Това е чудесен десерт, който по нищо не отстъпва на истинския Кодрит Кадир!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 г
  • яйца - 4 броя
  • захар - 1 ч.ч. + още 4 с.л.
  • ванилия - на вкус
  • стар козунак - 2 - 3 филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фалшив Кодрит Кадир със стар козунак.

Първо карамелизирах 4 супени лъжици захар на дъното на правоъгълна кексова форма с размери 14/20 см. След това подредих върху карамела три филийки стар козунак, просто дъното трябва да е покрито, може да съберете две или пък четири филийки, всичко зависи от големината им.

След това стоплих прясното мляко с останалата захар, докато тя се стопи. След това разбих яйцата с ванилията. Смесих ги с млякото и изсипах върху блата от козунак.

Поставих съда в тава със студена вода и пекох на слаба фурна 150-160 градуса около 50 мин. Правила съм този арабски десерт и без да пека на водна баня и пак става идеален, важно е да се пече по-дълго на по-ниска температура.

Готовият сладкиш извадих от фурната и охладих в тавата с водата, след това е хубаво да престои и в хладилника, да стегне добре крема преди рязането, просто е по лесно.

След като изстина, напълно го освободих от формата. С нож минах по стените на съда и след това обърнах в подходящ поднос или чиния.

За още по-добър вкус отгоре върху карамела поръсих с шоколадови капки.

Това е чудесен десерт, който по нищо не отстъпва на истинския Кодрит Кадир!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: