Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени зеленчуци»Зелени аспержи на скара

Зелени аспержи на скара

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Зелени аспержи на скара
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
2
"Чудесно мезенце или гарнитура за печени меса и риба са тези аспержи на скара"

Необходими Продукти

  • аспержи - 1 връзка, зелени (500 г)
  • зехтин - за обилно поръсване
  • сол малдон - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете аспержите и отстранете жилавата част в основата им. Ако са по- тънки, не се белят!

Измийте и хубаво подсушете с кухненска хартия.

Подредете зелените аспержи върху нагорещената скара и печете, докато се набраздят с типичните тъмни резки от всички страни.

Извадете и завийте за 2-3 минутки във алуминиево фолио. Така леко ще се задушат и ще станат още по- вкусни и крехки.

Прехвърлете аспержите в плато за сервиране, полейте ги обилно с хубав зехтин и поръсете със сол Малдон.

Чудесно мезенце или гарнитура за печени меса и риба са тези аспержи на скара!

Добър Апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: