Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Самса – кавказки кифлички

Самса – кавказки кифлички

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Самса – кавказки кифлички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • агнешко месо - 400 г
  • лук - 3 глави
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на ситно, добавя се нарязаният на ситно лук, четвърт чаша вода, солта и черният пипер и всичко се разбърква.

Брашното се смесва с омекналото масло и се добавят един по един 12 чаши гореща вода. Замесва се тесто и се оставя на топло за 30 минути. Тестото се разделя на малки парчета, всяко се разточва и в средата се слага от плънката.

Защипват се краищата така, че да се получат триъгълници. Нареждат се в намазана с мазнина тава и се пекат 12 минути на 240 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: