Начин на приготвяне
Водата и олиото завират на котлона, след това се добавя 1 ч.ч.брашно и се бърка няколко минути, докато стане гъста смес. Маха се от котлона и се оставя да изстине.
След като сместа изстине, едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква добре. Тесото става още по-гъсто и лепкаво.
С помощна на лъжица се гребва малко от сместа и се поставя в тавата (трябва да има известно разстояние между всяко еклерче, да не са плътно едно до друго), която или е намаслена или е покрита с хартия за печене. Не е нужно оформената с лъжицата формичка да е идеална, защото при печенето те си се оформят . Еклерите се пекат в предварително загрята до 200 градуса фурна, около 30 минути.
Ваниловият крем се приготвя като към заврялото със захарта мляко се добавя размитите 5 пълни лъжици с малко вода брашно. След това се бърка непрекъснато няколко минути, слага се и маслото и се бърка още няколко минути. Накрая се добавят ванилийките. Вече поизстиналите еклери се разрязват внимателно през средата и с помощта на малка лъжичка се пълнят с крем.
Готовите еклери се поръсват обилно с пудра захар или по желание може да им се направи заливка от шоколад или карамел. Получават се около 25-30 еклера.
Коментари
относно пълненето на еклерите ,става сшприц и дългата приставка а за да не се смачкат готовите еклери крема трябва да е готов и веднага да се напълнят
Та нали за това са коментарите да дадат представа на хората, които смятат да пробват рецептата, дали тя е добра и струва ли си да я изпробват.
Оставам с убеждението че в този сайт е пълно с грешно написани рецепти. Даже и коментарите, които не им изнасят ги трият.
Вече няколко пъти ги приготвям, чак взех да получавам заявки от приятели и познати,които искат от мен да ги приготвям едва ли не през ден - два:)
Благодаря много за споделената рецепта!
Благодаря!
Алехан, какво имаш предвид като казваш "чаена и кафена чаша" аз лично съм използвала моите чаени чаши, които имам от много години, а те са по около 200 милилитра (175, за да съм напълно точна) и ми се получиха еклерчетата идеално.
Имате ли снимки и грамове за чаена и кафена чаши?
Поздрави от Африка
Алехан