Начин на приготвяне
Измийте цвеклото, увийте го в алуминиево фолио и изпечете във фурна на 190 °C, докато стане готово.
Сварете яйцето.
Нарежете лука на ситно, сложете го в купичка, добавете оцета и оставете на страна.
Цвеклото и яйцето охладете, обелете и настържете на средно ренде.
В купа смесете цвеклото, яйцето, сиренета и подправки.
По желание добавете майонезата, но сместа не трябва да е течна.
Нарежете херингата на малки парченца, добавете към лука и разбъркайте.
Оформете топчета, като във всяко сложете по 1 ч.л. от херингата и ги украсете.
От това количество се получават 6 бр. предястия с червено цвекло.
Приберете солените топки с цвекло в хладилник за 30-60 минути.
Коментари