Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Солени топки с цвекло

Солени топки с цвекло

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Солени топки с цвекло
Снимка: Анонимен
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Солени топки с цвекло са лесно, апетитно мезе за водка или за каквото прецените, че ви се пие"

Необходими Продукти

  • цвекло - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • сельодка - около 60 г (осолено филе от херинга)
  • лук червен - 1/2 глава
  • твърдо сирене - 80 г настъргано
  • крема сирене - 2 ч.л.
  • майонеза - по вкус (1 - 2 с.л.)
  • винен оцет - 1 ч.л.
  • копър - 1 ч.л. сух (може и пресен)
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте цвеклото, увийте го в алуминиево фолио и изпечете във фурна на 190 °C, докато стане готово.

Сварете яйцето.

Нарежете лука на ситно, сложете го в купичка, добавете оцета и оставете на страна.

Цвеклото и яйцето охладете, обелете и настържете на средно ренде.

В купа смесете цвеклото, яйцето, сиренета и подправки.

По желание добавете майонезата, но сместа не трябва да е течна.

Нарежете херингата на малки парченца, добавете към лука и разбъркайте.

Оформете топчета, като във всяко сложете по 1 ч.л. от херингата и ги украсете.

От това количество се получават 6 бр. предястия с червено цвекло.

Приберете солените топки с цвекло в хладилник за 30-60 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#326894
Потребител#326894
Вкусно се получи.
21.05.2023 22:56