Начин на приготвяне
Разбих яйцата с тел за разбиване, добавих захарта и продължих разбиването до кремообразна смес.
Прибавих прясното мляко, олиото, ванилията и разбих добре. След това сложих брашното и накрая бакпулвера върху него. Разбих сместа.
Разделих я на две части и в едната сложих рожков. Разбърках тази смес до усвояване на брашното от рожков.
Намазах обилно с масло тава с диаметър около 26/28 см и изсипах върху него половината от светлата смес. След това отгоре разпределих тъмната и поръсих с натрошената халва върху нея. Залях с останалата светла смес.
Пекох различния кекс на 150 °C с вентилатор до суха клечка! Без вентилатор на 160 °C.
Готовият мраморен кекс се охлажда леко и внимателно се вади от формата, може и да не го вадите, ако ви е трудно, но става лесно. След това се поръсва с пудра захар.
Невероятно мекичък и много вкусен сладкиш с халва!
Аз, естествено, го нарязах топъл, така го харесвам и с чаша любимо кафе... Мммм... Идеален кекс с халва и рожков!