Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с халва и рожков

Кекс с халва и рожков

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5186k1k3k5
Кекс с халва и рожков
Снимка: Людмила
1 / 6
29/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Невероятно мекичък и много вкусен кекс с халва и рожков! Аз, естествено, го нарязах топъл, така го харесвам и с чаша любимо кафе... Мммм... Идеален!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 100 мл
  • бакпулвер - 1
  • ванилия
  • брашно от рожков - 1 с.л. или какао
  • тахан халва - около 50 г, количество по желание
  • брашно - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбих яйцата с тел за разбиване, добавих захарта и продължих разбиването до кремообразна смес.

Прибавих прясното мляко, олиото, ванилията и разбих добре. След това сложих брашното и накрая бакпулвера върху него. Разбих сместа.

Разделих я на две части и в едната сложих рожков. Разбърках тази смес до усвояване на брашното от рожков.

Намазах обилно с масло тава с диаметър около 26/28 см и изсипах върху него половината от светлата смес. След това отгоре разпределих тъмната и поръсих с натрошената халва върху нея. Залях с останалата светла смес.

Пекох различния кекс на 150 °C с вентилатор до суха клечка! Без вентилатор на 160 °C.

Готовият мраморен кекс се охлажда леко и внимателно се вади от формата, може и да не го вадите, ако ви е трудно, но става лесно. След това се поръсва с пудра захар.

Невероятно мекичък и много вкусен сладкиш с халва!

Аз, естествено, го нарязах топъл, така го харесвам и с чаша любимо кафе... Мммм... Идеален кекс с халва и рожков!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: