Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофи соте»Пресни картофки с домати и розмарин

Пресни картофки с домати и розмарин

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пресни картофки с домати и розмарин
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
57 мин.
Порции
2
"Пресни картофки с домати и розмарин, които слънчево ви гледат от тавата и питат кога е вечерята"

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 700 г
  • краве масло - 40 г
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • чери домати - 10 бр.
  • домати - 6 с.л. настъргани
  • чесън - 6 - 8 скилидки (млечен, пресен)
  • розмарин - 1 ч.л. с връх
  • магданоз - 1 ч.л. сушен или пресен накълцан
  • червен пипер - 1 - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • див лук - стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре малките пресни картофки и ги сварете до готовност във вода с малко сол.

Отцедете от водата. Добавете зехтина и маслото и сложете на котлона да се позапържат.

Измийте и нарежете на две половинки чери доматите.

Обелете и разрежете на две скилидките чесън. Ако ползвате стар чесън, сложете по-малко от указаното количество, тъй като е по-лют и силен на вкус.

Сложете доматките, чесъна и настърганите домати при картофите.

Поръсете с червен пипер, розмарин, сушен магданоз и сол.

Гответе, докато коричката на картофките стане леко златиста и лъскава.

Черитата трябва хубаво да омекнат, а чесънчето и розмаринът - да си пуснат ароматите.

Сервирайте печените картофки със стръкчета див лук и бяло саламурено сирене.

Добър апетит с моите пресни картофки с домати и розмарин!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирина Стоянова
Ирина Стоянова
Чудесна рецепта
03.05.2023 00:47
1
1
Покажи всички подкоментари