Начин на приготвяне
Пресейте брашното и оформете кладенче. Добавете топла вода, маята, захарта, солта и зехтина.
Разбъркайте леко с лъжица, като вземате по малко от брашното.
Щом стане трудно за бъркане, доомесете тестото с ръце. Трябва да се получи средно меко тесто, което не лепне.
Намажете тестото с малко зехтин и го покрийте с кърпа.
Оставете да втаса, докато удвои обема си.
Застелете тава (30 см) с хартия за печене и я намажете със зехтин. Сложете втасалото тесто върху хартията и го разстелете с длани, докато заема формата на тавата.
С пръст направете малки дупчици през 2-3 см. Намажете фокачата със зехтин.
Добавете нарязани на ситно сушени домати и пресен розмарин. Поръсете с малко чили на люспи и оставете повторно да втаса.
През това време загрейте фурната на 220 градуса.
Печете фокачата с розмарин и сушени домати в добре загрята фурна около 20 минути.
Добър апетит!