Начин на приготвяне
Измийте добре малките пресни картофки и ги сварете до готовност във вода с малко сол.
Отцедете от водата. Добавете зехтина и маслото и сложете на котлона да се позапържат.
Измийте и нарежете на две половинки чери доматите.
Обелете и разрежете на две скилидките чесън. Ако ползвате стар чесън, сложете по-малко от указаното количество, тъй като е по-лют и силен на вкус.
Сложете доматките, чесъна и настърганите домати при картофите.
Поръсете с червен пипер, розмарин, сушен магданоз и сол.
Гответе, докато коричката на картофките стане леко златиста и лъскава.
Черитата трябва хубаво да омекнат, а чесънчето и розмаринът - да си пуснат ароматите.
Сервирайте печените картофки със стръкчета див лук и бяло саламурено сирене.
Добър апетит с моите пресни картофки с домати и розмарин!
Коментари