Торта с ягоди и спанак

Торта с ягоди и спанак
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
01/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Въздушната торта с ягоди и спанак със свежи горски плодове и крем от крема сирене, възхищава с невероятно нежен вкус и нежен вид."

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 180 г
  • яйца - 6 бр.
  • спанак - 300 г
  • захар - 180 г
  • растително масло - 80 мл
  • бакпулвер - 2 1/2 ч.л.
  • лимонови кори - 1 с.л.
  • крема сирене - 680 г
  • масло - 230 г
  • пудра захар - 200 г
  • ванилия - 0.5 ч.л.
  • ягоди - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ярката спаначена торта с ягоди ще бъде чудесна алтернатива на популярния десерт Червено кадифе.

Въздушната торта с ягоди и спанак със свежи горски плодове и крем от крема сирене, възхищава с невероятно нежен вкус и нежен вид.

Спаначената торта е много сочна и не се нуждае от допълнително сиропиране. По желание ягодите могат да се комбинират с любими сезонни горски плодове.

Измийте пресния спанак и отстранете дръжките.

Сложете листата спанак във вряща вода и ги бланширайте за 30 секунди. След това прехвърлете бланширания спанак в купа с ледена вода, за да запазите красивия изумруден цвят на зеленината. Изсушете спанака, охладен до стайна температура, от излишната влага и го сложете в дълбок съд, добавете супена лъжица лимонова кора.

Към получената смес добавете растително масло.

С помощта на блендер пасирайте сместа от спанак, лимонова кора и растително масло до хомогенна маса.

След това към получената маса добавете 1 жълтък и 50 г захар (от основното количество захар). Сместа се разбива отново до получаване на хомогенна текстура.

В отделен съд разбийте три жълтъка и 80 г захар. С миксер разбийте до получаване на лека и пухкава смес.

Добавете спаначената смес към разбитите със захарта жълтъци. Смесете съставките с миксер до хомогенност.

В сух дълбок съд разбийте шестте белтъка, като добавите щипка сол. Започнете да разбивате белтъците на средна скорост на миксера.

Когато белтъците побелеят, увеличете скоростта на миксера на максимум. Без да спирате разбиването, добавете на малки порции останалата захар (50 г) към белтъците. Белтъците се разбиват на гъст сняг.

Свържете разбитите белтъци със спаначено-яйчната смес.

Добавете на порции пресятото брашно заедно с бакпулвера.

Разбъркайте до гладка консистенция.

Изсипете тестото в тава, застлана с домакинска хартия. Аз изпекох правоъгълни блатове.

Изпечете на 180 °C за около 40 - 50 минути. Поставете готовия спаначен пандишпан върху решетка и охладете напълно.

В дълбок съд разбийте омекотеното масло заедно с пудрата захар на пухкав крем.

Добавете ванилията и мекото крема сирене.

Разбийте до гладък и пухкав крем.

Отстранете внимателно горния слой на блата, след което с остър нож го нарежете, за да получите 2 или 3 блата.

Сглобете ягодовата торта, като мажете обилно блатовете с крем, гарнирайте с тънко нарязани резенчета ягоди.

Свежа и лека торта с ягоди и спанак, в която всички ще се влюбят от първата хапка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: