Начин на приготвяне
По-голямата част от ягодите се смилат с блендер, слагат се в метален съд с две лъжици захар и прясно изцеден лимонов сок.
Слагат се на котлона и се варят, докато се получи не много гъст сос. Щом се постигне желаната гъстота, топингът се дръпва от котлона, за да се охлади.
Прясното мляко се разбива с половин пакет крем Оле на гладък крем.
В друг съд се смесват маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар.
След като се объркат хубаво, към полученият крем се слагат две-три супени лъжици от охладеният топинг.
Разбърква се, докато кремът с ягоди стане с равномерен розов цвят.
На дъното на десертни купички или бурканчета начупваме малко маслени бисквити.
Върху тях се слага слой розов крем, слой нарязани на дребно пресни ягоди, следва слой крем Оле и се завършва със заливка от ягодов топинг.
Неустоим ягодов крем се декорира с ягоди, листенца мента и чашките с десерта са готови за сервиране.