Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко месо със сос от патладжани

Телешко месо със сос от патладжани

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Телешко месо със сос от патладжани1 / 2
18/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • нишесте - 1 с.л.
  • червено вино - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • магданоз - 5 клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се измива и се нарязва на не много едри парчета. Прави се марината, като се смесва ситно нарязаният лук, ситно нарязаният чесън, виното, солта, оцетът, нишестето и половината от олиото.

Оставя се за 30 минути. Месото се запържва в останалото олио до златиста коричка, добавя се сосът и нарязаният на ситно патладжан и се пържи на слаб огън около 5-10 минути. Сервира се, поръсено с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: