Шаран в бира

Нина НордНина Норд
Джедай
306270
Шаран в бира1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Шаран, бекон и бира - звучи ни като нещо ужасно вкусно, което трябва да се консумира в добра компания в комбинация с руйно червено вино"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр. (2 кг)
  • бекон - 500 г
  • бира - 500 мл
  • моркови - 3 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • масло - 50 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
  • сол - 4 щипки
  • бял пипер - ½ ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се изчиства от люспите и вътрешностите, отрязват се опашката и главата. Рибата се реже на парчета.

Беконът се нарязва тънко. Лимонът се изцежда и със сока се полива рибата. Поръсва се със сол, черен и бял пипер. Всяко парче риба се обвива с парченце бекон и се връзва с конец.

Рибата се запържва в маслото. Морковите и целината, нарязани на кубчета, се добавят към рибата, заедно с дафиновия лист. Заливат се с бира и се задушават на бавен огън 20 минути.

Рибата се изважда. Сосът от задушаването се прецежда и с него се залива рибата. Задушава се още 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка: