Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Задушен шаран в бира

Задушен шаран в бира

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Задушен шаран в бира1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Шаранът е най-вкусен, задушен с бира и поднесен с вино. Опитайте, ако не вярвате"

Необходими Продукти

  • шаран - около 2 кг.
  • олио - 60 мл.
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 резен
  • галета - 4 с.л.
  • бира - 1 литър
  • черен пипер - на вкус
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме изчистения и измит шаран на порции.

В тенджера с олиото запържваме нарязания на колелца лук и целината, скълцана на ситно.

Поръсваме с галета и редим парчетата риба. Подправяме с черен пипер и дафинов лист.

Заливаме с бира и загряваме до завиране. Намаляваме огъня и задушаваме на слаб огън 15 мин.

Изваждаме рибата и подреждаме в чиния. Махаме дафиновия лист.

Получения сос претриваме през цедка и с него заливаме рибата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: