Начин на приготвяне
Смелете овесените ядки в кафемелачка.
Сложете в тенджера водата, олиото и солта.
След като водата заври, добавете овесените ядки наведнъж и бъркайте с дървена лъжица до получаване на еднородно тесто.
Махнете тенджерата от котлона и оставете тестото да изстине.
Прибавете яйцата едно по едно, като бъркате до пълно усвояване.
Прехвърлете тестото в пош и оформете около 20 топчета върху хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса първите 20 минути, след това намалете на 160 градуса и печете още 20-30 минути.
Извадете еклерите и ги оставете да изстинат.
Безглутеновите еклери са вкусни без никаква плънка.
По желание може да ги напълните със солена или сладка плънка.