Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени патладжани»Ориз със зеленчуци в лодки от патладжани

Ориз със зеленчуци в лодки от патладжани

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Ориз със зеленчуци в лодки от патладжани
Снимка: Juliya
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Сервирайте ястието ориз със зеленчуци в лодки от патладжани, докато е още топло."

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • ориз - 4 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • кашкавал - 8 с.л. настърган
  • твърдо сирене - 8 ч.л. настъргано
  • сол - на вкус
  • червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги разполовете на две по дължина.

Направете ромбовидни разрези на всяка половина, поставете ги в тавата и полейте с олио.

Печете патладжаните, докато омекнат, в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.

Докато патладжаните се пекат, измийте и сварете ориза.

В тиган задушете нарязаните на ситно лук, чесън, морков и чушки.

Извадете патладжаните от фурната и ги внимателно издълбайте с лъжица.

Добавете в тигана отцедения ориз, нарязаната на кубчета вътрешност от патладжаните и овкусете със сол и черен пипер.

Напълнете патладжаните с плънка, поръсете ги с кашкавала и твърдото сирене и печете на 180 градуса за около 15-20 минути.

Сервирайте ястието ориз със зеленчуци в лодки от патладжани, докато е още топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: