Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Фалафели на фурна

Фалафели на фурна

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Фалафели на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Много вкусно и определено здравословно приготвени печени фалафели."

Необходими Продукти

  • нахут - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • магданоз - 1/3 връзка
  • яйца - 1 брой
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л
  • зехтин
  • за овалване
  • брашно
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сух нахут се накисва във вода с щипка сода бикарбонат за 12 часа, след това се измива.

Сварява се в мултикукър на програма за зеленчуци, след което тази вода се изхвърля, измива се нахута и се залива с нова вода, варим отново в мултикукър вече на програма бобови.

След края на програмата прецеждам и пасирам зърната заедно с малка глава лук, чесън, подправките, количества на вкус, сол, добавям едно яйце, смесвам всичко. Следва брашното с бакпулвера. Така подготвената смес престоява десетина минути в хладилника.

Естествено вие може да си спестите всичките тези процедури по подготовка на нахута като ползвате сварен нахут от консерва.

След като извадим сместа от хладилника оформяме фалафелите с мазни ръце.

След това ги овалваме в галета или брашно. Аз ползвах бяло брашно, определено с галета ще станат по красиви и хрупкави, следващият път ще е така. Оформените фалафели поставям в тава, постлана с хартия за печене, и всеки отгоре напръсквам със спрей зехтин.

Може просто да се поръсят, след което се пекат на 200 градуса до готовност (златист цвят)!

Много вкусно и определено здравословно приготвени печени фалафели.

Ако желаете, опитайте рецептата за фалафели на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: