Торта с нутела

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5021k
26/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Разшкошна торта с маскарпоне, бисквити, орехи и разбира се течен шоколад, която се приготвя само за 35 минути"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета обикновени (или др. вид)
  • течен шоколад - 1 бурканче Нутела
  • маскарпоне - 300 г
  • сметана - 1 ч.ч. течна
  • масло - 1/2 пакетче
  • орехи - 60 г натрошени
  • стафиди - 40 г по желание
  • прясно мляко - за напръскване на бисквитите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете едро бисквитите. Разтопете маслото със сметана и добавете течния шоколад.

Бъркайте, докато всичко се хомогенизира. Снемете от котлона и изчакайте сместа да се охлади, но без да стяга.

Разбийте в нея маскарпонето, а накрая объркайте с орехите и стафидите. Ако сместа ви се стори прекалено гъста, може да добавите малко топло прясно мляко.

Напръскайте бисквитите с малко прясно мляко и внимателно ги смесете с топлата шоколадова смес.

Разпределете всичко в тавичка и загладете. Консумирайте тортата на следващия ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: