Начин на приготвяне
За да приготвите ястието с пилешко, ще ви трябват 2 тигана, един обикновен, вторият - с високи ръбове. (китайски уок тиган) Отстранете нокътя от крилата и нарежете по протежение на ставата на 2 части.
В дълбока купа разбийте леко яйцата със сол на вкус и черен пипер.
Почистете подсушените пилешки крилца, потопете в яйчена маса, оваляйте в брашно и запържете в растително масло в обикновен тиган до златисто кафяво. Поставете крилцата в гевгир, оставете излишното масло да се отцеди.
Готвене на карамела:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва до прозрачност в зехтина в дълбок тиган. Добавете смлян чесън и запържете още 2-3 минути.
Добавете сос от нар, продължете да пържите, като разбърквате за 3-4 минути Добавете вода, продължете да пържите, като разбърквате 5-6 минути.
Добавете лимонов сок, продължете с пърженето, като разбърквате 3-4 минути. Въвеждаме кафява захар и, като разбъркваме, довеждаме до сгъстяване, до консистенция на сладко.
Добавете готовите крилца и, като обръщате всичко с дървена лъжица (така че крилцата да се напоят), запържете още 5-6 минути.
Приятен апетит на всички с тази рецепта за крилца в карамел от нар от шеф Арони.