Начин на приготвяне
Чийз сладкиш с бадемово брашно и ягоди за сладък и незабравим ден!
Първо начупваме и смиламе обикновени бисквити, до фино брашно в чопър.
Прехвърляме в купа, като добавяме бадемовото брашно и разтопеното масло.
Разбъркваме всичко до хомогенност. След което поставяме чрез притискане във форма за торта (диаметър 20 см), запълвайки равномерно дъното.
Така приготвяме основата за чийз сладкиша. Желатина поставяме първо в 60 мл, студена вода. След като набъбне, го разтапяме на водна баня.
Щом стане със стайна температура го смесваме с маскарпонето, течната сметана, пудрата захар и есенцията ром в купа.
Разбъркваме до хомогенност сместа, след което я изливаме върху бисквитената основа на нашия складкиш.
Покриваме с прозрачно фолио и поставяме в хладилник, докато стегне добре. Щом е готов сладкиша с бисквити, го разрязваме на парчета, като върху всяко поставяме ягода поръсена с кафява захар.
Да Ви е сладко!
Коментари