Начин на приготвяне
Ако харесвате бадемови сладки и кантучини, ще ви допаднат и тези прекрасни пръчици, вдъхновени от скандинавската кухня.
В купа се разбърква брашното, солта и бакпулвера.
В купа се разбива маслото и крем - сиренето. Добавя се жълтъка и се разбива до гладкост на средна степен на миксера.
Добавя се половината брашно, завърта се, докато се приеме, изстъргва се дъното на купата и се прибавя останалото брашно. Завърта се на средна скорост, само докато се събере.
Тестото се изважда и се прехвърля върху леко набрашнен плот и се измесва с ръце, докато стане гъвкаво и напълно гладко, Измесването с ръце е за кратко.
Върху хартия за печене напръскана с брашно се разточва с размер 30/30 см.
Намазва се с отделената лъжица масло.
Разрязва се точно по средата по дължина.
Захарта, посочена по рецепта, се разбърква с 2 с.л. бадемова есенция.
Върху едната половина на тестото се изсипва захарната смес с бадемовата есенция, разпределя се, така че да е 1 см от края на тестото.
Другото парче тесто се захлупва върху първото тесто със захарта. С пръсти се захваща отстрани, да не излиза плънката по време на печенето.
Намазва се с белтък и се посипва с нарязани бадеми.
Поръсва се с кристална захар.
Така приготвено се прехвърля заедно с хартията в плоска тава.
Пече се на 180 градуса за около 25 - 35 минути с вентилатор.
Изважда се от фурната и напълно се охлажда в самата тава.
След това се нарязва на пръчици около 1.5 см ширина.
Тези скандинавски бадемови пръчици са много подходящи сладки за кафе.
Коментари