Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Чай»Традиционен бурятски чай

Традиционен бурятски чай

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Традиционен бурятски чай
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Традиционен бурятски чай се използва не тривиално насипен, а пресован в здрави плочи - изглежда като пресована тор наполовина с пръчки на повърхността."

Необходими Продукти

  • зелен чай - 2 ч.л. натрошени сухи листа
  • гореща вода - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 15 г
  • сол - щипка на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете зеления чай в горещата вода, налейте горещо преварено мляко, оставете да заври.

Добавете маслото и солта. Налейте в подходящи чаши или купички за чай и поднесете с предпочитани сладки или соленки.

Може да се добави и затуран - запържено в масло брашно.

Интересно е да се знае това, че​ традиционен бурятски чай се използва не тривиално насипен, а пресован в здрави плочи (изглежда като пресована тор наполовина с пръчки на повърхността.

Същият пресован, но по-приличен и благороден чай се продава в Китай)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: