Заек с лучен сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
15/07/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 136
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива, нарязва се на едро и се подсушава. В зехтина се запържват парчетата месо до златисто. Добавя се мащерка, сол и черен пипер.

След 2 минути се добавя нарязаният на ситно лук и нарязаният на ситно бекон. Добавя се конякът и виното и се готви без капак на слаб огън 35 минути.

Заекът се вади, отцежда се от мазнината и се слага в дълбока чиния. Полива се с лучения сос с бекона.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ГадМръсна
ГадМръсна
27.12.2014 13:31
Готвих зайче по няколко рецепти и тази е най-добрата според моя вкус.
0
0