Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Крем супа от бели аспержи

Крем супа от бели аспержи

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Крем супа от бели аспержи
Снимка: Иван Паунов
1 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Презентираме, като в чиния наредим бланшираните лентички и залеем със сварената супа от аспержи."

Необходими Продукти

  • бели аспержи - 500 г
  • зелени аспержи - 3 бр.
  • краве масло - 50 г за бульона + 50 г още
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 10 г
  • лимонов сок - 1/2 лимон и портокал
  • готварска сметана - 300 мл
  • зехтин
  • пресен босилек - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме белите аспержи и изрязваме краищата им, но не ги хвърляме. Обелваме и зелените аспержи. Подготвяме си вода на котлона, която овкусяваме с маслото, солта, захарта и цитрусовите сокове.

След като водата заври, си бланшираме белите аспержи за 13 мин.

След това веднага ги слагаме в ледена вода, за да спрем варенето.

В същата вода сваряваме за 20 минути обелките от белите аспержи. Оставяме си две сурови бели аспержи и две зелени.

С белачката си изрязваме тънки лентички и от двете аспержи. След като обелките са сварени, ги премахваме и в същата вода, за 3 минути бланшираме лентичките.

След това към водата прибавяме сметаната, няколко сварени бели аспержи и пасираме с миксера.

Овкусяваме със сол и черен пипер и готвим за 20 минути крем супата.

Презентираме, като в чиния наредим бланшираните лентички и залеем със сварената супа от аспержи.

Довършваме с капки зехтин и листа от босилек.

Крем супата от бели аспержи е много нежна и вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: