Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Фалафели с Тахини сос

Фалафели с Тахини сос

Фалафели с Тахини сос
Снимка: Илиана Балканска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
56 мин.
"Едно време баба ви може и да не ви е правила фалафели с Тахини сос, но със сигурност ще опита вашите, ако й ги приготвите по този начин днес"

Необходими Продукти

  • За фалафелите
  • червено цвекло - 350 г
  • нахут - 250 г сварен
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • кориандър - 1/4 ч.л. смлян
  • кимион - 1/4 ч.л. смлян
  • сол
  • За Тахини сосът
  • сусамов тахан - 50 г
  • чесън - 1 скилидка
  • вода - 30 мл
  • ябълков оцет - 10 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 200 градуса.

Обелваме червеното цвекло и го нарязваме на кубчета. Изпичаме го за 30 минути и го оставяме да се охлади.

Сипваме го в мощен блендер заедно с останалите съставки (нахут, чесън, магданоз, подправки).

Смиламе всичко на малки парченца.

Оформяме 9 кюфтета, които подреждаме в тава, покрита с хартия за печене.

Печем фалафелите на 180 градуса по 8 минути от всяка страна.

За соса пасираме всички съставки до гладкост.

Сервираме фалафелите веднага, полети с Тахини сос и гарнитура от свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: