Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бирени мезета»Хрупкави панирани тиквички на пръчици

Хрупкави панирани тиквички на пръчици

Хрупкави панирани тиквички на пръчици
Снимка: Росица Петрова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Сервирайте тези вкусни и хрупкави панирани тиквички на пръчици с млечен чеснов сос и чаша студена бира."

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • панировка
  • брашно - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • царевичен грис - 5 с.л.
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • пармезан - 5 с.л. около 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • олио - за поливане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете млади тиквички и може да не ги белите.

Нарежете тиквичките на дълги пръчици с дължина около 10 см и с дебелина 1 см.

Овкусете тиквичките със сол на вкус.

Пригответе панировката.

В купа разбийте 2 яйца с малко сол.

В друг съд сложете брашното, а в трети смесени царевичния грис и брашно, пармезана, сол, черен пипер и квръхчета сух копър.

Покрийте тавата на фурната с хартия за печене.

Оваляйте всяка пръчица първо в брашното, след това в разбитите яйца и накрая в сухата смес.

Наредете ги в тавата на фурната на малко разстояние една от друга и полейте със струйка олио.

Сложете панираните тиквички да се пекат в предварително загрята фурна на 200 °C за 30-40 минути, до златисто.

Сервирайте тези вкусни и хрупкави панирани тиквички на пръчици с млечен чеснов сос и чаша студена бира.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Любимо лятно ястие
06.06.2023 18:40
1