Начин на приготвяне
В купа се счупват яйцата и към тях се прибавят 2 с.л. вода. Разбъркват се с вилица енергично да станат течни.
В тиган за палачинки или друг подходящ с диаметър около 25 см се поставя мазнината и се загрява на умерен огън.
Изсипва се яйчената смес върху загрятия тиган, да покрие дъното равномерно. Още докато яйцата са полутечни, се поръсва с предварително настъргания кашкавал и с тънко нарязаната на пастърма.
Всичко се разпределя равномерно. Подправя се по избор, ако смятате, че има нужда.
Когато кашкавалът е разтопен, а яйцата от долната страна на тигана са придобили приятен загар, сочният омлет се прегъва на две и се оставя за още половин минута в тигана.
След това внимателно се пресипва в чиния.