Начин на приготвяне
Почистваме измитите плодове от костилките и ги разполовяваме.
Намазваме форма за тарт с маслото и подреждаме плодовете на дъното.
Поръсваме със смес от грис и 2 с.л. захар.
Приготвяме заливката, като разбиваме яйцата с останалата захар.
Към тях добавяме ванилията и брашното.
С получената хомогенна смес заливаме плодовете.
Печем за около 35 мин на 160 °C.
Поднасяме, след като се охлади, и поръсваме с пудра захар клафути с череши и кайсии.
Можем да гарнираме сочното клафути с разбита сметана или сладолед.
Ако кайсиите са по-кисели, добавете още захар.
Внимавайте заливката да не е нито много течна, както за крем карамел например, така и да не е по-гъста от смес за палачинки.