Начин на приготвяне
Слънчогледовите семки се запичат на умерен тиган. Бърка се непрекъснато, докато добият златист цвят.
В блендер се смилат, колкото могат по-ситно, добавя се сусамовият тахан, кленовият сироп и разтопеното кокосово масло.
Всичко се обърква до еднородна смес и се добавя ванилията. С получената смес, която има вкус на халва, се намазват на тънко вафлените кори, като се редува кори, смес, кори смес, като се завършва на смес.
За крема се разтопява шоколадът на водна баня и към него се прибавя крема сиренето.
Разбива се до получаване на еднородна смес.
С този чийз крем се намазва тортата отгоре.
Поръсва се с черния шоколад за украса.
Поставете бяла вафлена торта в хладилник за 1 час и е готова за консумация.