Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Френска кремсупа от целина

Френска кремсупа от целина

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Френска кремсупа от целина2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Перфектната кремсупичка от целина"

Необходими Продукти

  • синьо сирене - 100 г
  • сметана - 100 г
  • сол - 2 щипки
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • целина - 2 глави
  • бульон - ½ л пилешки
  • лук - 1 глава
  • картофи - 2 бр.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на резени. Лукът се нарязва на ситно. Сиренето се натрошава. Целината се обелва и се реже на малки кубчета, след което се слага в купа с вода и лимонов сок.

В дълбок тиган маслото се запържват лукът и картофите за 4 минути. Целината се отцежда и се добавя към картофите. Пържи се 5 минути.

Зеленчуците се смесват с бульона и се варят на бавен огън 30 минути. Свалят се от котлона, добавя се сиренето и сметаната. Пасират се и супата се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: