Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Безквасен хляб Маца

Безквасен хляб Маца

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Безквасен хляб Маца
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
23 мин.
Порции
4
"Ако искате да направите безквасен хляб Маца по канон, вижте рецептата по-долу"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • хладка вода - 100 мл
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в голяма купа, добавете щипка сол, зехтина и водата и бързо омесете меко тесто с ръце.

Покрийте го и го оставете да почине за 10–15 минути.

Ако искате да направите безквасен хляб Маца по канон, такава почивка няма.

След това извадете тестото за Маца от купата върху набрашнен плот и го разделете на части.

Разточете ги на тънки кори и нарежете на правоъгълници.

С помощта на вилица надупчете правоъгълниците по цялата повърхност и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене.

Печете плоския хляб в предварително загрята на 220°С фурна (с вентилатор) за около 3-5 минути.

Безквасният хляб Маца на фурна е хрупкав и лесен за приготвяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: