Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното, добавете студената вода и бързо замесете тесто за плосък хляб.
Пресейте брашното в голяма купа, добавете студената водата и бързо омесете стегнато тесто с ръце (за около 5 минути).
Веднага го разделете на 3-4 части и разточете едната част възможно най-тънко.
С помощта на вилица надупчете разточеното тесто по цялата повърхност.
Печете Маца хляба на умерен огън в сух (без олио) сгорещен тиган от всяка страни.
През това време разточете и надупчете следващата част.
За да получите еврейски кошер хляб Маца, времето за целия процес от момента на контакта на брашното с водата, до поставянето на разточеното тесто в тигана, не трябва да надвишава 18 минути.
През това време се смята, че тестото няма време да ферментира.