Захаросани моркови

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
21/07/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 097
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • моркови - 500 г
  • захар - 250 г
  • лимонтузу - на върха на ножа
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се обелват и се режат на кубчета. Заливат се с вряла вода и се варят 2 минути. Отцеждат се, отварата се запазва. Морковите се заливат със студена вода и се отцеждат.

Половин чаша от отварата се смесва със захарта и лимонтузуто. Щом кипне, се добавят морковите, котлонът се намалява и морковите се варят 20 минути.

Свалят се от огъня и се оставят в сиропа за 4 часа. След това отново се кипват и се варят 20 минути, след което се свалят от огъня и се оставят за 1 час.

Морковите се варят още 30 минути на бавен огън. След това се вадят в тава, постлана с хартия за печене, и се сушат на 80 градуса за 1 час във фурната.

Поръсват се с пудра захар и се оставят да изстинат.

Уред за рязане 7в1 с рецепти и аксесоари
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Уред за рязане 7в1 с рецепти и аксесоари
44.00 лв.
Виж ››

Мултифункционален уред за рязане, с който ще готвите с песен на уста. Има цели 7 различни начина на рязане, удобен и безопасен за работа, лесен за употреба. Уредът за рязане заема минимално пространство в кухнята, което го прави още по-практичен помощник на всяка домакиня.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар