Начин на приготвяне
Продуктите за блатовете на тортата се смесват добре.
Подготвя се тава с хартия за печене. Хомогенната смес се пече на два пъти, в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност (около 15-20 минути).
Докато блатовете се пека, се подготвя кремът за тортата. В купа се изсипва сметаната, която смесва добре със захарта. Когато са смесени хубаво, към тях се прибавя маскарпонето и накрая ванилията.
Когато блатовете са изпечени и охладени започваме да подреждаме сметановата торта. Първият блат се сиропира леко - може със сок от компот, захарен сироп или само с вода, като целта е да бъде намокрен съвсем малко.
Върху него се изсипва част от крема и се подреждат резенчета банани.
Същото се прави и с втория блат.
Изсипва се върху него останалия крем, като по желание поръсваме банановата торта с какао.
Отгоре редим боровинките за финал на нашата бананова торта с маскарпоне и боровинки.