Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Вегетариански сармички с моркови и гъби

Вегетариански сармички с моркови и гъби

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Вегетариански сармички с моркови и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр.
  • ориз - 200 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сметана - 200 г
  • печурки - 150 г
  • сол - 1 щипка
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се разделя на листа, които се бланшират около 5 минути, докато омекнат леко. Отцеждат се.

Оризът се сварява в половин литър вода, като се добавя солта и 1 супена лъжица олио. Кипва се и котлонът се намалява, а оризът се вари без капак още 10 минути. Отцежда се.

Гъбите се накисват във вряла вода и след това се нарязват на едро. Лукът и морковите се нарязват на ситно. Лукът се пържи в останалото олио. Добавят се гъбите и се пържат още 2 минути. Добавят се морковите, похлупва се с капак и се задушава още 3 минути.

Свалят се от котлона, охлаждат се и се смесват с ориза. Върху всеки лист се слага по малко от плънката и се завива на сармичка.

Сармичките се пържат в маслото по 3 минути от всяка страна. След това се слагат в тенджерка, заливат се със сметана и се задушават на слаб огън 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: